Ostoskorisi on tyhjä

Rasalas. Voimaa ajatuksista.

Rasalas Kustannus julkaisee koko perheen henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistäviä verkkokursseja ja kirjoja. Ne edustavat kokonaisvaltaista näkemystämme.

kieli, language, språk

KIRJAT

e-kirjat

Rasalaksen kirjoja on saatavana myös e-kirjoina.

e-kirjat

FACEBOOK

HAKU

HAE

MAKSUTAVAT

Paytrail verkkomaksut

Katso myös
tilausohjeet ja -ehdot

20.00 €

 

Osta

Sivumäärä: 208 sivua
ISBN: 978-952-5421-41-5
Lk.: 17.3.
Sidosasu: Sidottu
Kustantaja: Rasalas

Takaisin


Tal Ben-Shahar
ONNELLISEMMAKSI

"Onnellisemmaksi"-kirjan tavoite on yhdistää psykologisten tutkimusten painava sisältö ja self-help-kirjojen helppous samojen kansien väliin. Sen kirjoittaja, Harvardin yliopiston psykologian professori Tal Ben-Shahar, haluaa tuoda "positiivisen psykologian" tutkimustietoa ymmärrettävässä muodossa kaikkien kiinnostuneiden ulottuville.

Ben-Shaharin mielestä länsimaiset ihmiset etsivät usein onnea joko vain tästä hetkestä (hedonistinen malli) tai vain tulevaisuudesta (oravanpyörämalli). Kestävä onni löytyy kuitenkin asioista, jotka tuottavat mielihyvää nyt, mutta antavat lisäksi sisältöä ja merkityksen tunnetta myös pidemmällä aikavälillä.

Kirja sisältää suuren joukon erilaisia harjoituksia ja kysymyksiä, joiden avulla lukija voi tutkia omaa elämäänsä ja kartoittaa omat onnenlähteensä ja -esteensä. Yksityiskohtaisemmin tarkastellaan sitä, miten koulu, työpaikka ja ihmissuhteet voivat vaikuttaa onnellisuuteen.

"Onnellisemmaksi" perustuu luentosarjaan, jonka Ben-Shahar piti Harvardin yliopistossa ja josta tuli nopeasti yliopiston suosituin luento. Alunperin osallistujia oli kahdeksan, mutta parin vuoden kuluttua kuulijoita oli jo yli 800, ja opiskelijoiden lisäksi paikalle tuli myös tiedotusvälineitä.

Kurkkaa kirjaan, klikkaamalla kuvaaBen-Sharar, Tal: Onnellisemmaksi, Rasalas Kustannus, suom. Sari Hellsten, 2007

Harvardin yliopiston suosittuun onnelliskurssiin perustuva kirja, jonka tekijä nojaa parhaaseen käytettävissä olevaan onnellisuustutkimukseen oivaltavasti, rakentavasti ja lämminhenkisesti. Erinomainen teos.

Esimerkkejä kirjan kiteytyksistä:
"Tutkimuksessaan 'The Dark Side of the American Dream' Tim Kasser ja Richard Ryan osoittivat, että jos ihmisen elämän keskeisenä tavoitteena ja johtavana periaatteena on taloudellinen menestyminen, sen seuraukset ovat negatiiviset. Ihmisillä, joiden ensisijaisena tavoitteena on rikastuminen, on muita pienempi todennäköisyys toteuttaa itseään ja löytää oma potentiaali." (s. 95-6)

"Kennon Sheldonin ja Linda Houer-Markon tutkimukset osoittavat, että jos ihminen tekee asioita, jotka kokee henkilökohtaisesti mielekkäinä, se vaikuttaa hänen kokemukseensa myös sellaisilla alueilla, jotka eivät varsinaisesti liity niihin." (s. 159)

"Psykologi Donald W. Winnicott huomasi, että lapset, jotka leikkivät äitinsä läheisyydessä, ilmentävät leikeissään suurempaa luovuutta kuin lapset, jotka ovat kauempana äidistään." (s. 141)

www.esasaarinen.com