Ostoskorisi on tyhjä

Rasalas. Voimaa ajatuksista.

Rasalas Kustannus julkaisee koko perheen henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistäviä verkkokursseja ja kirjoja. Ne edustavat kokonaisvaltaista näkemystämme.

kieli, language, språk

KIRJAT

e-kirjat

Rasalaksen kirjoja on saatavana myös e-kirjoina.

e-kirjat

FACEBOOK

HAKU

HAE

MAKSUTAVAT

Paytrail verkkomaksut

Katso myös
tilausohjeet ja -ehdot

35.00 €

 

Painos loppu

Sivumäärä: 436 sivua
ISBN:
Lk.:
Sidosasu: Sidottu
Kustantaja: Rasalas


Mihaly Csikszentmihalyi
KEHITTYVÄ MINUUS - VISIOITA KOLMANNELLE VUOSITUHANNELLE

Mihaly Csikszentmihalyi esittää Kehittyvässä minuudessa tähdellisen kysymyksen: Mihin suuntaan ihmislajin tulisi kehittyä, jotta voisimme varmistaa elämän säilymisen maapallolla? Ja millaisia valintoja meidän tulisi tehdä nyt, jotta tulevaisuus olisi elämisen arvoista?

Hänen vastauksensa kuuluu: meidän on samastuttava itseämme suurempiin, transkendentaalisiin tavoitteisiin - ei vain omaan itseemme, omiin arvoihimme tai omaan elämänkatsomukseemme, vaan kaikkeen elävään. Ja meidän on edistettävä elämisen arvoista tulevaisuutta toteuttamalla omaa ainutlaatuista yksilöllisyyttämme sopusoinnussa ympäristön kanssa.

Emme kuitenkaan vielä ole niin pitkällä. Csikszentmihalyin mukaan ihmiskunta ei ole valmis kohtaamaan tulevaisuuden polttavia haasteita, koska vain harvat meistä pystyvät kohdistamaan psyykkisen energiansa - eli tarkkaavaisuutensa - itseään suurempiin tavoitteisiin ja hallitsemaan tietoisuuttaan itsenäisesti, tottelematta sokeasti geneettisiä ohjeita, kulttuurin sääntöjä ja egon tarpeita.

Tästä tilasta Csikszentmihalyi käyttää termiä transkendentaalinen elämä. Transkendentaaliseen elämään ei ole olemassa reseptejä, mutta siitä on olemassa esimerkkejä. Csikszentmihalyi kertoo kirjassaan ihmisistä, jotka ovat onnistuneet muovaamaan yhteistä tulevaisuuttamme paremmaksi. Ja hän muistuttaa, että mielen evoluutio alkaa mielen rajoitusten tuntemisesta.

Csikszentmihalyilta on suomennettu aikaisemmin Flow - elämän virta. Hän on Chicagon yliopiston psykologian professori ja johtaa Quality of Life Research Centeriä Kaliforniassa.

Kurkkaa kirjaan, klikkaamalla kuvaa