Ostoskorisi on tyhjä

Rasalas. Voimaa ajatuksista.

Rasalas Kustannus julkaisee koko perheen henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistäviä verkkokursseja ja kirjoja. Ne edustavat kokonaisvaltaista näkemystämme.

kieli, language, språk

KIRJAT

e-kirjat

Rasalaksen kirjoja on saatavana myös e-kirjoina.

e-kirjat

FACEBOOK

HAKU

HAE

MAKSUTAVAT

Paytrail verkkomaksut

Katso myös
tilausohjeet ja -ehdot

20.00 €

 

Painos loppu

Sivumäärä: 318 sivua
ISBN: 978-952-5421-46-0
Lk.: 59.2
Sidosasu: Sidottu
Kustantaja: Rasalas


Markku Myllykangas
RAHAN RAISKAAMA TERVEYDENHUOLTO

Terveydestä on tullut kaupallinen hyödyke, jolle sairauden pelko on luonut hyvin kysyntää. Vaikka me suomalaiset olemme terveempiä kuin koskaan ennen, ovat markkinamiehet kaupanneet meille unelmaa täydellisestä terveydestä – superterveydestä. Hyvin menee, kunhan vain testaa kolesterolitasonsa, luuntiheytensä, eturauhasensa ja suunnittelee vanhuutensa. Niinpä hoidamme yhä kalliimmalla ja raskaammalla kalustolla yhä terveempiä mutta terveydestään yhä huolestuneempia ja tyytymättömämpiä potilaskuluttajia.

Maailmanlaajuisen talouskriisin myötä bisnesajattelu ja ahneus ovat tulleet tiensä päähän myös terveydenhuollossa. Suomelle tämä tilanne tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden järjestää kuntoon terveydenhuoltonsa, jota uhkaavat medikalisaatio, maksetut asiantuntijat, lääke- ja muu sairausteollisuus, puoskarit, keikkalääkärit ja julkisen terveydenhuollon alasajo.

Kuopion yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen laitoksella työskentelevän terveyssosiologian dosentti Markku Myllykankaan mukaan terveydenhuoltomme on ongelmistaan huolimatta edelleen hyvässä iskussa. Hänen kirjansa on terävä arvio suomalaisesta terveydenhuollosta, jolla on paljon annettavaa sairaille, mutta terveiden kanssa sen on oltava varovainen. Nyt on aika toimia.

Kurkkaa kirjaan, klikkaamalla kuvaa