Ostoskorisi on tyhjä

Rasalas. Voimaa ajatuksista.

Rasalas Kustannus julkaisee koko perheen henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistävää kirjallisuutta. Kaikki kirjamme ovat osa kokonaisvaltaista näkemystämme.

29.00 €

 

Osta

Sivumäärä: 0 sivua
ISBN: 978-952-5421-52-1
Lk.: 21
Sidosasu: Sidottu
Kustantaja: Rasalas

Takaisin


George E. Vaillant
HENGELLISYYDEN EVOLUUTIO

Psykoanalyytikko ja tutkijapsykiatri George E. Vaillant osoittaa vakuuttavalla tavalla tässä kirjassa, että hengellisyys asuu ihmisen uniikeissa aivoissa ja hänen synnynnäisessä kyvyssään tuntea rakkautta, toivoa, iloa, anteeksiantamusta ja myötätuntoa. Nämä tunteet ovat valikoituneet meihin evoluutiossa ja syntyvät aivan toisessa osassa aivoja kuin dogmaattinen uskonnollinen kokemus.

Ihmisestä on pitkän kehityksensä aikana tullut hengellinen olento, ja sama kehitys jatkuu edelleen. Vaillant käsittelee kirjassaan kolmea erilaista ”evoluutiota” – geenitason luonnonvalintaa vuosimiljoonien mittaan, ihmiskunnan tunnetun historian kuluessa tapahtunutta kulttuurirevoluutiota sekä hengellistä kehitystä, jonka ihmisyksilö käy läpi elämänsä aikana.

Nykyisenä pyhän terrorin aikana kiihkeä usko on alkanut pelottaa ihmisiä. Richard Dawkinsin, Sam Harrisin ja Christopher Hitchensin kaltaisten ajattelijoiden mukaan uhka piilee uskonnossa itsessään. ”Jumala ei ole suuri”, kirjoittaa Hitchens. Mutta George E. Vaillantin mukaan ihminen on suuri.

Kurkkaa kirjaan, klikkaamalla kuvaa