Ostoskorisi on tyhjä

Rasalas. Voimaa ajatuksista.

Rasalas Kustannus julkaisee koko perheen henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistäviä verkkokursseja ja kirjoja. Ne edustavat kokonaisvaltaista näkemystämme.

kieli, language, språk

KIRJAT

e-kirjat

Rasalaksen kirjoja on saatavana myös e-kirjoina.

e-kirjat

FACEBOOK

HAKU

HAE

MAKSUTAVAT

Paytrail verkkomaksut

Katso myös
tilausohjeet ja -ehdot

20.00 €

 

Painos loppu

Sivumäärä: 256 sivua
ISBN: 978-952-5421-53-8
Lk.: 17.3
Sidosasu: Sidottu
Kustantaja: Rasalas


Anja Bessonoff
LOW FAT –USKONTO

Low Fat -ideologia jyllää Suomessa niin vahvana, että se on saavuttanut uskonnolliset mittasuhteet. Kauppojen hyllyt notkuvat low fat -tuotteista. Kansalaisia on valistettu järjestelmällisesti vähärasvaisen hiilihydraattiruoan autuaaksitekevästä vaikutuksesta. Tästä huolimatta kansa lihoo lihomistaan, diabetes ja muut sairaudet lisääntyvät.

Mikään tieteellinen tosiasia ei osoita low fatin terveellisyyttä. Kuitenkin kampanjointi ravitsemussuositusten läpiviemiseksi koko kansalle on massiivista eikä suinkaan halpaa. Parhaillaan Suomen evankelis-luterilainen kirkko toteuttaa laihdutuskampanjaa yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Maallistuneessa yhteiskunnassa uskonto löytää itselleen jalansijan sieltä, missä ihmiset etsivät pelastusta. 2000-luvulle on tyypillistä, että pelastua halutaan jo tässä elämässä eikä seuraavassa. Uusi uskonto syntyy, kun ihmiset alkavat perustavanlaatuisesti turvautua johonkin maanpäällisen pelastuksen tarjoajista.

Low Fat -uskonnossa hyvän ja pahan taistelu käydään terveellisiksi ja epäterveellisiksi määriteltyjen ravintoaineiden välillä. Pelastua voi vain vähärasvaista hiilihydraattiruokaa nauttimalla. Uskontunnustuksessa vannotaan ruisleivän ja margariinin, noiden pyhien ihmeitä tekevien ruoka-aineiden, nimeen.

Loistavasti faktaa ja fiktiota yhdistävä nuori teologi Anja Bessonoff kirjoittaa uudesta uskonnosta ja sen suhtautumisesta muihin aate suuntiin, esimerkiksi vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Onko tässä uusi Luther?

Lisätietoja: www.abessono.org

Kurkkaa kirjaan, klikkaamalla kuvaa